Головна » Архів матеріалів

30  липня 2018 року в читальній залі Шепетівської центральної районної бібліотеки ім. М. Коцюбинського відбулась конференція «Протидія торгівлі людьми», яка закінчилась активним обговоренням проблеми торгівлі людьми в Україні.

                Заступник голови Шепетівської районної державної адміністрації Танасієнко Ліліана Петрівна, головний спеціаліст з питань сім’ї відділу соціально – трудових відносин та з питань сім’ї Кравець Ігор Михайлович, головний спеціаліст відділу правової інформації та консультацій  Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Якубовська Оксана Володимирівна, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Романець Лариса Яківна ознайомили присутніх з проблемою торгівлі людьми та можливими вирішеннями цього питання шляхом інформування, наданням правової допомоги та своєчасним виявл ... Читати далі »

Просмотров: 589 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 02.08.2018 | Комментарии (0)

До цього дня Шепетівська центральна районна бібліотека 
ім. М. Коцюбинського готувалася шість місяців. 4 червня 2018 року нарешті відбувся День відкритих дверей – презентація можливостей оновленого бібліотечного простору.
В грудні 2017 року бібліотека перейшла в приміщенні Шепетівської РДА, де було виділено окреме крило.
З 2 січня 2018 року бібліотека ім. М. Коцюбинського вже була відкрита для користувачів, одночасно працівники бібліотеки , волонтери , активні користувачі робили ремонт приміщення, розставляли фонди . Оновлення було не тільки приміщення а й книжкових виставок , естетичного оформлення кімнат. 
Прикрасою бібліотеки є новостворений музей бібліотеки «Від друкувальних станків до комп’ютерів»та кімната «Арт-простір в бібліотеці» , які були створені завдяки участі в третьому Конкурсі мікро-грантів ГО «Громадянська ініціатива Романа Мацоли «Інститут солідарності громад».
На заході були ... Читати далі »
Просмотров: 512 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 02.08.2018 | Комментарии (0)

Прийміть щирі вітання з Днем Конституції України!
Бажаємо вам щастя, добра і злагоди, порозуміння і згуртованості, через які пролягає шлях до нового життя, до кращого прийдешнього.
Нехай невичерпним буде джерело віри, надії й любові до України!
Просмотров: 891 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 27.06.2018 | Комментарии (0)

З метою підвищення рівня інформованості громадськості щодо діяльності Європейського Союзу, сприяння формуванню кожним громадянином України власної думки щодо членства держави в ЄС та забезпечення позитивної динаміки зростання громадської підтримки інтегрування України до Європейського співтовариства у Шепетівській центральній районній бібліотеці ім. М. Коцюбинського працює Пункт європейської інформації (ПЄІ) в рамках проекту Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)».

В  рамках святкування днів Європи в Україні у бібліотеці розгорнуто книжкову виставку-експозицію «Вивчай Європу – змінюй Україну».
 

... Читати далі »
Просмотров: 861 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 23.05.2018 | Комментарии (0)

Сьогодні, 18 травня, в Україні згадують жертв геноциду кримськотатарського народу
Саме цього дня 1944 року, розпочалась операція з депортації кримських татар насильницьке переміщення кримськотатарського народу зі споконвічної Батьківщини до Середньої Азії та інших регіонів СРСР.

Операція з депортації почалася рано вранці 18 травня 1944 року і закінчилася о 16:00 20 травня. Для її проведення було задіяно війська НКВС кількістю понад 32 тисячі осіб. Переселенню піддалися і старі, і жінки, і діти, цілі родини. Депортованим відводили від декількох хвилин до півгодини на збори, після чого їх на вантажівках транспортували до залізничних станцій. Звідти ешелони з ними відправляли до місць заслання. За спогадами очевидців, тих, хто чинив опір або не міг іти, часто розстрілювали на місці. У дорозі засланців годували рідко і часто солоною їжею, після якої хотілося пити. У деяких ешелонах засланці отримали їжу вперше і востаннє на другому тижні шляху. Померлих ховали нашвидкуруч ... Читати далі »

Просмотров: 522 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 18.05.2018 | Комментарии (0)

Щорічно, починаючи з 2001 року, 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття (InternationalDayforBiologicalDiversity).
Саме тому 14 травня 2015 року у бібліотеці с. Пліщин було проведено "Екологічний футбол" ... Читати далі »
Просмотров: 533 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 18.05.2018 | Комментарии (0)

Головний путівник скарбницею людських знань - енциклопедія. Слово енциклопедія в перекладі українською мовою означає "коло знань".Кожного дня в дітей виникає багато найрізноманітніших питань: чому буває день та ніч, яка професія найцікавіша, чи є життя на інших планетах...Хто? Що?Чому? Навіщо? Як шукати відповіді на ці запитання, як користуватися цими книгами читачі дізналися  під час бібліомандрівки  « Скарбниця мудрості та знань», у Пліщинській сільській біліотеці. ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 18.05.2018 | Комментарии (0)

17 травня 2018 року українці відзначатимуть День вишиванки. Це чудове свято не має певної фіксованої дати, його відзначають щорічно у третій четвер травня.

Щороку у третій четвер травня мільйони людей одягають вишиті сорочки на роботу, виробництво, до школи, вузу, дитячого садочку, офісу або просто на прогулянку. В акції беруть участь люди різного віку та соціального становища. Торжество не прив’язане до будь-яких політичних чи релігійних поглядів, воно покликане нагадати громадянам країни про їх етнічну приналежність і відродити народні звичаї.

З нагоди свята бібліотекарі Шепетівської центральної районної бібліотеки ім. М. Коцюбинського, бібліотекарі Ленковецької ОТГ та бібліотекарі району одягнули вишиванки.

Вишиванка об’єднує, оберігає, зігріває, нагадує. Вишиванка – це символ здоров’я і краси, щасливої долі і родинної пам’яті, любові та єдності.
 

... Читати далі »
Просмотров: 700 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 17.05.2018 | Комментарии (0)

Європа – дивовижний континент з багатою історією. Століттями Європа була роз’єднана через постійні війни та протиріччя. Але вже більше 50 років 27 країн Європи об’єдналися на основі спільних людських і демократичних цінностей в Європейський Союз, співпрацюють одна з одною, живуть у єдності та дружбі для того, щоб зробити світ кращим – досягати стабільності, миру та процвітання.

Ми, українські діти – діти сучасної Європи, маємо бажання разом з європейськими країнами будувати своє майбутнє і майбутнє нашої рідної України! Ми хочемо відкрити для себе Європу і пізнати європейський простір!

І сьогодні представники Шепетівської центральної районної  бібліотеки ім. М. Коцюбинського – директор Людмила ... Читати далі »

Просмотров: 853 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 16.05.2018 | Комментарии (0)

Щорічно, починаючи з 2001 року, 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття (InternationalDayforBiologicalDiversity).

Біологічне різноманіття — це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується. Вимирають рослини, зникають з ландшафту Землі тварини і ліси ... Багато в чому, виною тому — активна діяльність людини. І занепокоєння про подальшу долю біологічного різноманіття видів на нашій планеті виразилося в тому, що на Конференції ООН з навколишнього середовища і сталого розвитку, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро, було запропоновано всій світовій громадськості звернути увагу на збереження біологічного різноманітності — як живих видів, так і екологічних систем.

У зв'язку з ц ... Читати далі »

Просмотров: 788 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 14.05.2018 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 ... 35 36 »