Головна » 2016 » Жовтень » 20 » Урок мужності «Я – українець. Я – люблю свою Україну.»
09:52
Урок мужності «Я – українець. Я – люблю свою Україну.»

         Нема життя без України, бо Україна – це мати, яку не вибирають, бо Україна – це доля, яка випадає раз на віку, бо Україна – це та пісня, яка вічна на цій землі.

           Саме тому 19 жовтня2016 року, в читальній залі Шепетівської районної бібліотеки пройшов урок  мужності «Я – українець. Я – люблю свою Україну.», для учнів 9 класів.

          Патріотизм – це нагальна потреба України. Ми не обираємо Батьківщину, але можемо обрати, як прожити своє життя заради неї. Історію створює не хтось і десь, а ми, тут і зараз.

           Запрошені гості: ветерани війни в Афганістані ,Леончук Микола Іванович та Лук’янчук Валерій Миколайович; волонтер, який щотижня буває у зоні АТО Калугін Максим Анатолійович, поділилися з учнями своїми спогадами та побажали їм зайняти свою життєву позицію та стати патріотами нашої країни.

           Наш гість Віктор Павлович Нечипорук – американець українського походження, який вже багато років проживає в США, але який до цих пір лишається патріотом України.

            Українська діаспора м. Сакраменто, штату Каліфорнія дуже багато допомагають воїнам АТО та їх сім’ям, а Віктор Павлович особисто  допомагає громаді Шепетівщини. А ще пан Нечипорук поділився планами на майбутнє.

            Самобутні поети: Алла Львова, Сергій Доскач, Леонід  Жмурко, Вались Ющенко, Галина Олійник читали свої патріотичні вірші. Молода поетеса Алла Львова сама побувала в зоні АТО і тому її вірші пронизані патріотизмом.  Леонід  Жмурко та Сергій Доскач поділилися історіями написання своїх віршів, а саме - спілкування з учасниками бойових дій та їхніх побажань. Галина Олійник завершила свій виступ віршами про кохання, адже саме воно підтримує наших воїнів у важкі хвилини.

           Багато наших земляків поетів проживають за кордоном, і один із них- Генадій Сивак, який дуже переймається долею України. Його вірші про Україну читала Юлія Ліщук.

         Ведуча Людмила Везюк ,закінчила захід побажаннями для всіх, особливо для молоді: «Ви – майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками примножуйте її культуру, своїми досягненнями славте її. Будьте гідними своїх предків, любіть рідну землю, бережіть волю, незалежність України.»

 

Переглядів: 921 | Додав: Бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar