Головна » 2015 » Листопад » 10 » Свято мови "Її величність - українська мова"
16:35
Свято мови "Її величність - українська мова"

9 листопада – це День української писемності та мови, день вшанування пам’яті преподобного Нестора Літописця. Саме в цей день на Першому національному радіоканалі об 11.00 годині було проведено радіодиктант національної єдності. Цій традиції уже 15  років.

В Центральній районній бібліотеці ім. М. Коцюбинського було проведено свято мови: «Її величність – українська мова»

Ведучі заходу, Романюк З. Б. та Слюсар Г. П., розпочали свято словами великого Кобзаря:

«Ну що б, здавалося, слова...

Слова та голос — більш нічого.

А серце б'ється — ожива,

Як їх почує!..»

А далі розповіли про виникнення української мови, її тяжкий і складний шлях, утиски за часів російського самодержавства та радянської влади.

Але українська мова вистояла, зберегла свою неповторність, притаманні їй особливості, та одержала визнання в світі за свою красу і мелодійність.

Про нашу мову були прочитані вірші українських поетів: М. Рильського В.Симоненка, В.Сосюри,Д.Луценка, Л. Костенко та ін.

Прозвучали пісні: «Рідна мова» (сл. В. Сосюри, муз. О. Семенова), «У нас є все» (сл. Ю. Рибчинського, муз. П. Зіброва) та інші.

До уваги учасників заходу представлена книжкова виставка «Ти наше диво калинове, кохана українська мово», та зроблено її огляд.

На заході були присутні викладачі та студенти медичного училища і Шепетівського коледжу ПДАТУ.

 

Переглядів: 756 | Додав: shbiblio | Теги: свято мови, свято писемності, Шепетівка, українська мова, районна бібліотека | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar