Головна » 2018 » Серпень » 9 » Моя громада - мій добробут
08:43
Моя громада - мій добробут
19 липня у Вербовецькій сільській бібліотеці Ленковецької ОТГ , Шепетівського району , відбувся інформаційний захід
« Моя громада – мій добробут». 
Захід проводився в рамках Проекту «Розробка курсу на зміцнення місцевого самоврядування в Україні» (ПУЛЬС),який виконується Асоціацією міст України (АМУ) в партнерстві з Радою міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX/Україна за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). #USAID #PULSE #IREX #АМУ #ПУЛЬС.
Модератором заходу була керівник проекту Людмила Везюк , яка у доступній формі розповіла присутнім, що таке децентралізація в чому її переваги, зупинилась на плюсах і мінусах децентралізаційного процесу, навела приклади історій успішних громад. 
Під час зустрічі відбувалась жвава дискусія. 
Колишній сільський голова, Попович Віктор Іванович поділився своєю історією успіху , розповів як реалізовувались проекти та запевнив всіх , що він зі своєю ініціативною групою готовий писати проекти , і це необхідно робити.
Голова ГО «Дивоцвіт 2015» Тетяна Краснолуцька , яка є одним із виконавців проекту , подякувала за активність та поділилась планами на майбутнє.
Що таке первинна та вторинна правова допомога та як її можна отримати, розповідала Оксана Якубовська- головний спеціаліст відділу правової інформації та консультації Шепетівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Родзинкою заходу була наша гостя, президент фонду «Стара Волинь» Наталія Гнатюк. Було багато різних запитань на які пані Наталія дуже професійно та вичерпно відповідала, давала поради , ділилась своїм досвідом. А ще разом з нею завітала волонтер Американського Корпусу Миру з багаторічним стажем Андреа Мейсон.
Фінансист Віктор Марчук , юрист Олександр Коноплянко , спеціаліст з питань культури Лідія Богурська долучились до обговорення проблем громади, і дослухались до думки простих жителів.
Суттєвим наочним доповненням стала інформ-зона «Моя громада-мій добробут» , підготовлені спеціалістами "Пульс", які учасники заходу мали можливість взяти з собою ,та учасниками проекту , які створили виставку з питань децентралізації.
Наприкінці заходу була підведено підсумки, як працювати , як максимально залучати молодь до співпраці.
 
Переглядів: 1240 | Додав: Бібліотекар | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar