Головна » 2016 » Квітень » 8 » День здоров’я в бібліотеці «Маю право на здоров’я»
11:39
День здоров’я в бібліотеці «Маю право на здоров’я»

Будь-якому захворюванню набагато простіше запобігти, ніж лікувати або справлятися з його наслідком – істина, яка не вимагає особливих обґрунтувань. Про це добре знають у «Проекті Кешер» і всіляко намагаються поширити цей постулат в масах.

 4 квітня в Центральній районній бібліотеці м Шепетівка відбулася акція «Маю право на здоров’я», в якій взяли участь волонтери та небайдужі люди, які намагаються вберегти інших від небажаних проблем зі здоров’ям.

В організації акції активну участь взяла активістка «Проекту Кешер» в м. Шепетівка, керівник представництва ХБФ «Хесед Бешт» Альона Фельдман. У другій половині дня в читальній залі зібралися запрошені жінки, які мали пройти перевірку молочних залоз і взяти участь у тренінгу, який підготували організатори. З міста Хмельницького разом з місцевим керівником «Проекту Кешер» Іриною Герасименюк прибув лікар-мамолог Хмельницького обласного онкодиспансеру Гаррі Дробнер. У «Проекті Кешер» пишаються, що Заслужений лікар України приділяє увагу питанням волонтерства і робить це в нашому місті .

Захід також підтримали волонтери Хмельницького осередку Волонтерської мережі «Community» в рамках проекту «Тиждень добрих справ». Ольга Нікітіна, яка залишається активісткою молодіжного крила «Кешер Хадаш» навіть після зміни місця роботи, також приділяє час волонтерської діяльності в «Community», тому в цей день у неї була подвійно важлива і корисна роль. Тренінг Ольги «Я здорова «!»,«?»,«…» стосувався, як раз, стосовно людей до свого здоров’я та доглядом за ним. Який знак людина може поставити після цього твердження – вигуки, а може питання? Кожен сам відповідає за себе і своє здоров’я, тому в разі біди – звинувачувати кого-то не просто безглуздо, а й пізно. На основі таких затвердження, а також вміло підібраного мультимедійного контенту Ольга заволоділа увагою аудиторії і актуалізувала питання уваги до самих себе.

Також після тренінгу його учасники мали можливість отримати засоби індивідуального інтимної захисту і контрацепції, надані для безкоштовного розповсюдження нашими партнерами – Центром протидії СНІД / ВІЛ «Вікторія».

У цей день п’ятдесят  дві жінки отримали консультацію від Гаррі Йосиповича. Спеціаліст, слідуючи клятві Гіппократа і високим внутрішнім ідеалам, оглянув навіть тих, хто запізнився. Всі відвідувачки отримали роздаткові матеріали від «Проекту Кешер» з інформацією про самообстеження та календарі циклу. Таким чином, завдяки старанням багатьох людей, в світі додалося більше добра і радості.

Дякуємо всім , хто творить добрі справи.

 

Переглядів: 931 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar