Головна » 2016 » Квітень » 21 » «Чорнобиль: зона постійної тривоги»
14:30
«Чорнобиль: зона постійної тривоги»

«Чорнобиль: зона постійної тривоги» - під такою назвою 20 квітня 2016 року, в Шепетівській центральній районній бібліотеці пройшов вечір-спогад до 30-річчя трагедії на ЧАЕС.

Вшанувати учасників ліквідації аварії, пам’ять про загиблих та померлих ліквідаторів аварії, зібрались студенти 1 курсу Шепетівського технікуму Подільського державного аграрно-технічного університету.  Запрошений голова Шепетівської організації й партійного осередку Союзу чорнобильців України, учасник ліквідації аварії Микола Чайка, поділився спогадами про ті жахливі дні, долі ліквідаторів та жителів Прип’яті. Микола Григорович зі сльозами згадував про наслідки Чорнобильської аварії які ми відчуваємо і до нашого часу. Смертність в Україні перевищує народжуваність, а кількість онкохворих постійно збільшується.

Присутні студенти не просто слухали, вони дуже пройнялися цією розповіддю, давали запитання та підтримували розмову.

Ведучі Ірина Поліщук та Ніна Перькова наголосили, що страшні спогади про Чорнобильську АЕС назавжди залишиться в наших серцях вічним болем: «Чорнобиль…Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років  все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи».

Учасниця театру «Водограй» Олександра Лукашук, виконала пісню про Україну. Весь зал зі сльозами сприйняв театралізоване дійство «Чорнобильська мати», яке представили актори театру «Браво» Олена Морозова і Галина Червінська.

Минають роки після аварії на ЧАЕС. Природа поволі затягує завдані їй рани. Проте біль людини, завданий чорнобильським  лихом , не вщухає, тривога не покидає її. Ця трагедія надовго залишиться у нашій пам’яті. Ще довго ми будемо відчувати на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь безглузду помилку своїм здоров’ям, життям. Та незважаючи ні на що, хочемо  побажати усім здоров’я та миру , а ліквідаторам-чорнобильцям доброзичливого оточення, піклування й уваги, добробуту і благополуччя у сім’ях.  

 

Переглядів: 666 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar