Головна » 2016 » Квітень » 5 » Зустріч з Віктором Гусаровим – поетом, бардом
11:41
Зустріч з Віктором Гусаровим – поетом, бардом

4 квітня , в читальній залі районної бібліотеки  члени Шепетівської літературно-мистецької студії «Доля» провели цікаву зустріч з поетом, перекладачем, краєзнавцем, автором і виконавцем бардівських пісень, членом Спілки журналістів України Віктором Гусаровим. Майже чверть віку він - головний редактор газети трудового колективу Хмельницької АЕС «Перспектива».

Писати вірші Віктор Павлович почав в юності. В студентські роки відвідував літературні об’єднання в Кам’янець-Подільському, де навчався в педінституті, та Хмельницькому.

Творчим підсумком написаного стала збірка віршів «Весна прийде» - «По улице Высоцкого», що побачила світ у 2014 році. Вона цікава тим, що складається з двох частин – рідною та російською мовами.

Віктор Павлович розпочав свій виступ з вірша про Жінку. Як сказав поет: «Лірика і жіночі образи – мені притаманне. Взагалі, гусарам це належить робити!»

Таким же надзвичайно насиченим, глибоким був весь виступ Віктора Гусарова, який під гітару виконав свої поезії.

Чередувались пісня і вірш... Пісні «Про кохану», «Ти чарівна жінка», «Пахнуть коси любистком», «Ты вошла вся из нежности сотканная» та інші радували слухачів. Любовна лірика – «конек» Гусарова.

Усім присутнім особливо сподобалася його пісенна частина. Приємний голос, гарне виконання, змістовні пісні – бард заворожив присутніх, особливо жінок, вмілим виконанням.

   Віктор Павлович створив власний поетичний світ, в який цікаво і приємно увійти читачеві. Він прочитав вірші, які присвятив ветеранам Вітчизняної війни, а ще - вірш-присвяту Володимиру Висоцькому «Марафон». Цікаво, що в Нетішині є вулиця Висоцького, яку назвали в честь поета і барда найпершою в Союзі.

   Шепетівський  поет- краєзнавець, членом Спілки журналістів України,  Олександр Царик приніс листівку з віршем Гусарова і зошит для віршів, який друзі колись разом розпочали. Олександр Павлович  ділився спогадами та читав свої вірші.

Олена  Іськова - член Шепетівської літературно-мистецької студії «Доля», читала ліричні вірші і вірші про війну на Сході з майбутньої збірки «Небо над окопами». Олена – молода, талановита поетеса і її вірші, якими вона намагається привнести в наші душі вічні цінності: доброту, милосердя, вірність, віру і любов, постійно радують читачів.

      В цілому зустріч вийшла надзвичайно цікавою. Адже до теми «Жінка, Весна. Кохання.» поети повертаються знову і знову. А ще такі зустрічі по-справжньому пропагують у нашому місті українську мову.

Домовилися, що другу частину творчої зустрічі ми проведемо в Нетішині. Переконана, що і для студійців «Долі», і для членів об’єднання «Натхнення» вона буде не менш цікавою і змістовною.

 

Переглядів: 579 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar