Головна » 2016 » Листопад » 10 » Свято української мови «Луна прекрасна наша мово!»
10:46
Свято української мови «Луна прекрасна наша мово!»

        Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови, в бліотеках проводяться святкові заходи.

       Цього разу Шепетівська районна бібліотека провела свято української мови «Луна прекрасна наша мово!» в  актовій залі Плесенської школи. Метою цього заходу є сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання шанобливого ставлення до історії, культури і традицій українського народу. Учасниками заходу стала активна  учнівська молодь.

       Працівники Шепетівської районної бібліотеки  наголосили ,що найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, в яку народ складає і своє давнє життя, і свої сподіванки, розум, досвід, почування, а ще читали учням вірші та оповідання.

      Учні були дуже активні - читали вірші украінських поетів , приймали участь у конкурсно-мовній  вікторині. Вони разгадували загадки про рідне слове, пригадували прислів’я і приказки, висказування про українську мову видатних людей ,підбирали епітети  та антоніми до слів.

      Підводячи підсумок, можна сказати, що юні плесенці люблять Україну, люблять свою мову, добре  знають історію її виникнення та творчість українських письменників.
 

 

Переглядів: 639 | Додав: Бібліотекар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar