Головна » 2016 » Лютий » 4 » Перемога у конкурсі за програмою «Еразмус+»
14:49
Перемога у конкурсі за програмою «Еразмус+»

Шепетівська центральна районна бібліотека ім. М.Коцюбинського перемогла у конкурсі за проектом Української бібліотечної асоціації (УБА) «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»).

У конкурсі взяло участь 163 бібліотеки з усіх областей України. Конкурсне журі відібрало 83 бібліотеки, у яких в 2016 році буде створено Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ). Координатори з обраних бібліотек пройдуть дводенне навчання, відповідно до графіка, складеного Головним тренінговим центром для бібліотекарів УБА.

По Хмельницькій області переможцями стали ще 5 бібліотек.

Центри, які будуть створені в бібліотеках нададуть доступ бажаючим до інформаційних ресурсів та електронних баз даних щодо матеріалів функціонування інституцій ЄС та інших європейських організацій, економіки, можливостей навчання, участі в наукових, молодіжних та інших програмах ЄС.

Бібліотеки-переможці отримають:

- пристрої для читання електронних ресурсів та збереження електронної інформації;

- методичний посібник «Пункти європейської інформації в бібліотеках: технологія створення та механізми популяризації інформації про ЄС та євроінтеграцію України»;

- набір рекламно-інформаційних матеріалів, сувеніри про ЄС та євроінтеграцію до Дня Європи та заходів бібліотеки;

- допомогу у формуванні інформаційних матеріалів про ЄС та євроінтеграцію;

- доступ до електронних баз даних про ЄС та євроінтеграцію від представництва ЄС  в Україні та інших організацій.

Переглядів: 792 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar