Головна » 2016 » Квітень » 15 » « І пам’ять серця , і вічний смуток».
10:17
« І пам’ять серця , і вічний смуток».

Протягом двох останніх  років, в пам'яті  усіх українців закарбувалось чимало образів, пов'язаних з неоголошеною війною на сході країни: Донецький аеропорт, героїчні кіборги, ворожі "гради" і "буки", волонтери, проводжання на колінах, "Кримнаш". 

Саме про ці знакові події сьогодні говорили у читальній залі Шепетівської районної бібліотеки, в рамках засідання студії «Доля», відбувся вечір « І пам’ять серця , і вічний смуток».

Ведуча ,керівник літературно - мистецької студії «Доля». Віра Кухарук пройшлася сторінками історії  двохрічної війни , згадуючи багато численні  жертви неоголошеної війни .

Лідія Юхимович - науковий співробітник обласного літературно – меморіального музею ім.. М. Островського, .ознайомила  присутніх  з героями , нашими земляками , які загинули в  АТО. Зі сльозами , Лідія Денисівна ділилась про зустрічі з матерями героїв , сприймаючи їх біль як свій. Дуже велику роботу провела вона , збираючи матеріал про учасників війни для історії.  Ми їх пам’ятаємо , це: Руслан Мазунов , Василь Кашлаков , Ігор Ляшенко , Максим Коваль , Ярослав Кривогубець , Ярослав Давидов   та ін. А ще пані Лідія познайомила нас з біографією воїна АТО Вячеславом Шпаком , яки виявився правнуком  Миколи П`яскорського , який загинув в Алжирі , ставши героєм.

Ольга Лукашук продовжила вечір патріотичними піснями : «Повстань моя Україно» та

« Помолимось  за Вкраїну».

Потім  читали вірші Ольга Тихонюк , Тетяна Кушнірук , Леонід Жмурко . . 

За ці  роки  ми дуже змінилися, ми відчули себе справжніми українцями, гідними пам’яті наших славетних предків.  Як в народі кажуть: «Біда навчить». От так ми і навчилися гуртуватися заради кращого майбутнього нашої неньки України, а значить нашого майбутнього, майбутнього наших дітей.

Закінчилось все як завжди спільним фото.

 

Переглядів: 889 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar