Головна » 2018 » Травень » 14

Щорічно, починаючи з 2001 року, 22 травня відзначається Міжнародний день біологічного різноманіття (InternationalDayforBiologicalDiversity).

Біологічне різноманіття — це все різноманіття життя на планеті, яке сьогодні стрімко скорочується. Вимирають рослини, зникають з ландшафту Землі тварини і ліси ... Багато в чому, виною тому — активна діяльність людини. І занепокоєння про подальшу долю біологічного різноманіття видів на нашій планеті виразилося в тому, що на Конференції ООН з навколишнього середовища і сталого розвитку, що відбулася в 1992 році в Ріо-де-Жанейро, було запропоновано всій світовій громадськості звернути увагу на збереження біологічного різноманітності — як живих видів, так і екологічних систем.

У зв'язку з ц ... Читати далі »

Просмотров: 788 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 14.05.2018 | Комментарии (0)

Безумовно, День матері, який відзначається в другу неділю травня - це одне з самих зворушливих свят. І невипадково - від того, наскільки шанована в державі жінка, яка виховує дітей, можна визначити ступінь культури й благополуччя суспільства. Краса материнства в усі століття оспівувалася кращими художниками, письменниками і поетами.

«Можна пройти крізь пустелі і хащі,
Тільки без мами не можна нізащо,
Бо найдорожче стоїть за словами —
В світі усе починається з МАМИ!» -

Саме тому, до міжнародного дня сім‘ї та Дня матері в Шепетівській центральній районній бібліотеці ім. М. Коцюбинського було проведено віртуальну екскурсію "Сім'я в Європі. Сім'я в Україні"
Просмотров: 740 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 14.05.2018 | Комментарии (0)