Головна » 2016 » Листопад » 10

Відзначення Дня працівника культури та майстрів народного мистецтва – це визнання ролі української культури в процесі пробудження та формування національної свідомості.

Без традиції нема культури, без культури нема нації. Українська культура розкриває нашу сутність та учить нас бути українцями.

Протягом століть саме завдяки культурі наш народ не був асимільований, зберіг свою духовність та самобутність.     

Вагомий внесок у відродження національної культури вносять численні аматорські об’єднання, зберігають і передають від покоління до покоління історичну пам’ять народу працівники клубів, музеїв, бібліотек.

Працівники Шепетівської районної бібліотеки привітали всіх працівників районну , а особливе привітання було для працівників районного будинку культури , наших колег та друзів.

 Ще раз зі святом вас шановні!

... Читати далі »
Просмотров: 564 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 10.11.2016 | Комментарии (0)

"Українське радіо" започаткувало акцію написання Всеукраїнського диктанту з 2000 року.

 Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з'ясувати, наскільки добре знають мову.

Цього року громадяни України писали диктант на тему історії України - про Київську Русь та добу козацтва. Назва тексту - "Україна на зламі тисячоліть".

 9 листопада 2016 року , нагоду перевірити свої знання отримали працівники Шепетівської центральної районної бібліотеки ім. М.Коцюбинського разом з  працівниками  органів  влади  Шепетівської РДА в Судилківській  ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учні школи, вітаючись, дарували гостям патріотичні фенічки, зроблені своїми дитячими руками. 

... Читати далі »
Просмотров: 700 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 10.11.2016 | Комментарии (0)

9 листопада 2016 року працівники Шепетівської центральної районної бібліотеки провели в шкільній бібліотеці  с. Судилкова захоплюючий «Граввікон» до Дня української мови і писемності» з учнями 8 класу.

Захід був побудований в інтерактивній формі, де учні, поділившись на 2 команди: «Юні філологи» та «Україномовні генії», змагалися за «кращих знавців української мови». Юні мовознавці проявили свої знання, правильно відповідаючи на питання вікторин, відгадуючи загадки, фразеологізми за допомогою жестів, вимовляючи швидко скоромовки, складаючи прислів’я про мову. За кожну правильну відповідь учні отримували наклейки. Поки капітани команд підраховуваликількість отриманих наліпок, учні пос ... Читати далі »

Просмотров: 848 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 10.11.2016 | Комментарии (0)

        Ми – українці. Живемо у вільній і незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа українського народу. Традиційно, до Дня української писемності та мови, в бліотеках проводяться святкові заходи.

       Цього разу Шепетівська районна бібліотека провела свято української мови «Луна прекрасна наша мово!» в  актовій залі Плесенської школи. Метою цього заходу є сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед молоді, виховання шанобливого ставлення до історії, культури і традицій українського народу. Учасниками заходу стала активна  учнівська ... Читати далі »

Просмотров: 640 | Добавил: Бібліотекар | Дата: 10.11.2016 | Комментарии (0)